Palma zove investitore u Jagodinu

Gradonačelnik Jagodine Dragan Marković je pozvao investitore da investiraju u novu industrijsku zonu u toj opštini.

Srbija

Izvor: Beta

Petak, 30.07.2010.

07:11

Default images

Marković je kazao da Jagodina trenutno ima najmanje nezaposlenih u Srbiji, između 15 i 16 posto, i dodao da nisu zadovoljni i da čine sve da obezbede nova radna mesta.

On je dodao da su uslovi za investitore u Jagodini idealni, jer je kako je kazao jagodinska administracija najefikasnija u Srbiji i sve se potrebne dozvole mogu dobiti u veoma kratkom vremenu.

"Pozivam investitore, posebno Srbe iz dijaspore, koji se ovih dana nalaze na odmoru u Srbiji, da pored toga što vreme provode u jagodinskom Akva parku i našem turističko zabavnom kompleksu, dođu i obiđu ovu novu industrijsku zonu i iskoriste dobru priliku za investiciju, kako više ne bi bili gastarbajteri u belom svetu", kazao je Marković.

Nova industrijska zona nalazi se u naselju Vinorača, na prostoru koji je grad Jagodina, uz pomoć Vlade Srbije, otkupio od Vojske Srbije.

Industrijska zona je ukupne površine 14,6 hektara, u sklopu nje je i hala veličine 2.000 kvadrata. Nalazi se četiri kilometra od centra Jagodine. "Hala je potpuno spremna da primi nove mašine i potrebno je maksimalno 10 do 15 dana, da se počne sa nekom proizvodnjom", kazao je Marković.

Marković je kazao da se zemljište neće deliti besplatno kao u slučaju prve industrijske zone pored Koridora 10. "Postoje dve mogućnosti. IIi da se otkupi ili da se zakupi, s tim da otkupna cena neće biti velika, jer je nas cilj pre svega zapošljavanje", kazao je Marković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: