Milosavljević: Bez velike inflacije

Ministar trgovine i usluga Srbije Slobodan Milosavljević ocenio je da će ove godine biti ostvarena projektovana infacija od šest plus minus dva odsto.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 13.07.2010.

13:08

Default images

"U ovoj godini su kretanja cena naftnih derivata bila veća od očekivanih, a sve ostalo je bilo predvidivo", rekao je Milosavljeviću Skupštini Srbije.

On je podsetio da je nedavno istraživanje Eurostata pokazalo da je Srbija medju evropskim zemljama sa najnižim cenama poljoprivredno prehrambenih proizvoda.

Milosavljević je izrazio uverenje da će Dejan Šoškić, koji je kandidat za novog guvernera NBS, biti na visini zadatka "u smislu stručnosti i potrebne nezavisnosti te institucije".

"Verujem da će izbor pozitivno proći i da ćemo na zajedničkim zadacima sa uspehom raditi", naglasio je Milosavljević.

Upitan kakvu je saradnju imao sa guvernerom NBS u ostavci Radovanom Jelašićem, ministar trgovine je kazao da su korektno saradjivali, da je Jelašić dobro radio svoj posao, "kao i da mu je previše stavljeno u obavezu i zadatak, jer kurs dinara ne zavisi samo od dobreg ili lošeg rada guverenera i NBS, već konkuretnosti privrede, izvoza i proizvodnje".

Milosavljević je ocenio da devizni kurs ne zavisi samo od dobrog ili lošeg rada guvernera, već i od konkurentnosti privrede, izvoza i
proizvodnje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: