Autoput ka CG krenuo iz Nepričave

Ministarstvo za infrastrukturu je saopštilo da su u Nepričavi kod Lajkovca počeli radovi na izgradnji Koridora 11, čija je vrednost 8,65 milijardi dinara.

Srbija

Izvor: Tanjug

Subota, 10.07.2010.

22:51

Default images

Deonica od Lajkovca do Uba duga je 12,5 kilometara i deo je budućeg autoputa Beograd - Južni Jadran.

Radove izvodi konzorcijum domaćih firmi koji čine Preduzeće za puteve Beograd, Putevi Užice i Planum. Biće angažovani i lokalni podizvođači, a rok za završetak radova je oktobar 2011.

"Ovaj Koridor je značajan jer ide kroz Centralnu Srbiju, bitan je za Republiku Srpsku i rasterećuje Ibarsku magistralu. Takođe, ovaj projekat je izuzetno važan jer su angažovane domaće firme, domaći resursi, što doprinosi oporavku domaće privrede", izjavio je tim povodom ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić, navodi se u saopštenju.

Državni sekretar u Ministarstvu za infrastrukturu zadužen za Koridor 11 Jovica Žarkula kazao je da je lokacija kod Lajkovca odabrana jer je već urađena propratna dokumentacija i obavljena eksproprijacija zemljišta. Takođe, radi se o delu Ibarske magistrale koji je najopterećeniji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: