PSP Farman: Kvadrat stana 2.000 EUR

Kompanija "PSP Farman" od septembra ove godine započeće izgradnju višenamenskog poslovno-stambenog kompleksa na Novom Beogradu vrednog 170 miliona evra.

Srbija

Izvor: Politika

Sreda, 30.06.2010.

19:13

Default images

Kompleks će imati površinu od oko 150.000 kvadrata, kaže kopredsednik te kompanije Branislav Grujić i dodaje da će to će biti najveća investicija ove godine u Srbiji.

On je rekao da se završetak izgradnje planira 2013. godine. Investitor tog objekta, osim PSP Farmana, biće i strani investicioni fondovi i banke, a projektovanje je povereno kompaniji iz Londona.

Već je poznato da će cena kvadratnog metra stambenog prostora biti oko 2.000 evra, a poslovni prostor će koštati oko 3.000 evra po metru kvadratnom, i to bez poreza na dodatu vrednost (PDV), a kako je naglasio Grujić, 90 odsto tih stanova biće dostupno srednjoj klasi stanovništva.

Budući stambeno-poslovni centar biće izgrađen u Bloku 65, na uglu Ulice omladinskih brigada i trase unutrašnjeg magistralnog prstena, na parceli od oko tri hektara, a kada bude izgrađen, imaće oko 1.300 mesta u podzemnim garažama za parkiranje.

Nov centar biće karakterističan i po kuli od 39 spratova visokoj 145 metara. Primera radi, Geneksova kula visoka je 115 metara, dok je poslovni centar Ušće visok 141 metar.

Grujić je rekao da je projektovanje započeto pre dve godine, a sam proces pribavljanja neophodnih dozvola trajao je oko 14 meseci, što je na nivou svetskog proseka za ovakvu vrstu objekta. Njegov kolega Arkadije Blam je istakao da su ciljevi investitora ovog stambeno-poslovnog kompleksa da bude maksimalno konforan za buduće žitelje, uz napomenu da su slične projekte ostvarili u Moskvi, Kijevu i Minsku.

U gradnji će biti korišćeni ekološki materijali, uz primenu obnovljivih i alternativnih izvora energije, kao i ugradnju najsavremenijih uredjaja za obezbedjenje objekata.

„PSP-Farman holding” je specijalizovan za projektovanje, izgradnju i opremanje, i posluje u Rusiji, Belorusiji, Ukrajini, Belgiji, Italiji i Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

60 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: