Vučićević: Ne žele nas u Hrvatskoj

Srpske police su sve punije proizvodima iz Hrvatske, dok našim kompanijama u Hrvatskoj promet stagnira, kaže predsednik UO Droga Kolinske Slobodan Vučićević.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 26.06.2010.

16:26

Default images

„Šta smo postigli prošle godine, to je to, pomaka nema. Jedino je novo što su police za hrvatske proizvode u Srbiji još otvorenije“, dodaje on.

Vučićević kaže da je „očigledno neophodno da padnu te psihološke prepreke, da se nekako uklone iz glava tamošnjih vlasnika trgovina, političara. Treba dozvoliti da srpski proizvodi uđu pa neka onda potrošači biraju“.

Paradoks je da dok Hrvatima u Srbiji cveta biznis, u Hrvatskoj prođu nema ni Soko Štark iako zvanično više nije srpska kompanija jer posluje u okviru slovenačke Droge Kolinske.

Slobodan Vučićević, predsednik UO Droga Kolinske, kaže da je Soko Štark prošle godine ostvario prihod od svega 500.000 evra u Hrvatskoj, što je ako se uporedi sa Crnom Gorom, Slovenijom i Makedonijom mizerna cifra.

„U drugim zemljama u okruženju prihod Soko Štarka kreće se oko 19,5 miliona evra, što govori da postoji ogromna nesrazmera u trgovanju između Srbije i Hrvatske“, kaže Vučićević.

Bojan Radun, izvršni direktor srpske kompanije Nektar, ističe da preko 50 odsto trgovačkih lanaca u Hrvatskoj ne želi da drži našu robu, a i oni koji to urade, uzmu vrlo uzak i probran asortiman.

Tako da, fakat, postoji jedan tihi bojkot. Takođe, njihovi potrošači su lojalni svojim proizvodima. Za to je zaslužno i javno mnjenje i razne kampanje, pa i samim tim što im i ne nudite mnoge druge proizvode“, objašnjava Radun.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

120 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

22 h

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

7 h

Podeli: