Lisovolik: Nepotreban novi aranžman

Srbiji neće biti potreban novi aranžman sa Fondom ukoliko ispuni sve što je predviđeno tekućim kreditnim aranžmanom, kaže Bogdan Lisovolik .

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 24.06.2010.

15:13

Default images

Stalni predstavnik Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) u Srbiji Bogdan Lisovolik dodaje da će "odluku o novom aranžmanu sa MMF doneti Vlada Srbije i Narodna banka".

Lisovolik je naglasio da bi se po donošenju te odluke pregovaralo o novom aranžmanu.

Ekonomista Vladimir Vučković ocenio je da bi za Srbiju koja ulazi u predizborni period bilo dobro da ograniči javnu potrošnju, što bi se najlakše postiglo novim aranžmanom sa MMF-om.

Međunarodni monetarni fond je 15. maja 2009. odobrio Srbiji kreditni stend baj aranžman od 2,9 milijardi evra za jačanje deviznih rezervi, a Srbija je do sada povukla oko 1,3 milijarde evra. Predviđeno je da aranžman traje do aprila 2011. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Norvežani beže u Švajcarsku

Oštro povećanje poreza na bogatstvo i dividende od strane norveške vlade orijentisane na levo, podstaklo je desetine bogataša nordijske nacije da se presele.

12:07

21.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

13 h

Podeli: