"Buvljak" se seli od septembra

Izgradnja pristupne saobraćajnice od Tošinog bunara do mosta na Adi počinje u septembru, pišu Novosti.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 24.06.2010.

11:35

Default images

U toku je izbor izvođača radova, a selidba zakupaca tezgi na "Buvljaku" počeće do 1. avgusta.

Koja će firma dobiti ovaj posao trebalo bi da bude poznato do kraja avgusta, pa bi već u septembru putari i mehanizacija mogli da izađu na teren.

Do tada će i oko 900 zakupaca na "Buvljaku" morati da promeni mesto ne kome će prodavati svoje proizvode.

U Direkciji za gradsko građevinsko zemljište i izgradnju Beograda kažu da će nova saobraćajnica prolaziti pored blokova "37", "38", "28" i "24", gde će seći Ulicu Omladinskih brigada i Španskih boraca. Odatle će ići paralelno sa železničkom prugom do sadašnjeg Otvorenog tržnog centra na Novom Beogradu i skretati ka Brodogradilištu.

"Izgradnju finansira EIB, pa je i tender za izvođača radova organizovan po njihovim kriterijumima", objašnjavaju u Direkciji.

Oni kažu da su prijavljene firme prošle kroz "pretkvalifikacije", a u toku je "drugi krug" čiji će ishod biti poznat do kraja leta. Posle toga očekuje se da radovi počnu vrlo brzo. Saobraćajnica će biti dugačka oko tri kilometra, a projektom je predviđeno da u okviru nje bude izgrađeno i šest raskrsnica.

Trasa nove ulice će preko Tošinog bunara Ulicom Nikole Dobrovića voditi ka Bežanijskoj kosi, a biće integrisana sa postojećom saobraćajnom mrežom na Novom Beogradu, što će omogućiti bolji protok saobraćaja u čitavoj opštini. Nova saobraćajnica omogućiće da se brzo i lako sa Bežanijske kose dođe do mosta preko Ade i biće veza Novog Beograda sa drugim delovima grada.

Raščišćavanje terena kojim će proći nova saobraćajnica započelo je pre nekoliko meseci uklanjanjem baraka između Tošinog bunara i Omladinskih brigada. Kako najavljuju nadležni, uskoro će početi i pomeranje drugih objekata, uključujući i tezge sa novobeogradskog "buvljaka".

"Rok za pomeranje tezgi je 1. avgust 2010. godine", rekli su nam u JKP "Gradske pijace" i dodali da tezge koje se nalaze do Ulice Atifašističke borbe ostaju, a prema postignutim dogovorom sa zakupcima pomeriće se oko 900 tezgi u skladu sa projektom unutrašnjeg magistralnog prstena. Petlja u ulici Jurija Gagarina, koja se nadovezuje na Savski most, po dijagonali će podeliti Otvoreni tržni centar.

Kako bi što lakše "podneli" izgradnju nove saobraćajnice "Gradske pijace" dogovorile su se da zakupci lokala na OTC, budu premešteni u nove montažne lokale, dok će zakupci tezgi, biti premešteni na redukovani deo pijace. Oni koji ne budu želeli da ostanu ovde, moći će da pređu na neku od drugih pijaca u gradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

18 h

Podeli: