Sindikati štrajkuju zbog Telekoma

Ujedinjeni granski sindikat Nezavisnost spreman je da organizuje generalni štrajk zaposlenih u saobraćaju i telekomunikacijama u Srbiji.

Srbija

Izvor: Danas

Četvrtak, 24.06.2010.

08:47

Default images

Do štrajka bi moglo doći ukoliko Vlada ostvari nameru da proda 40 odsto državnog vlasništva u Telekomu Srbije.

„Prodaja bi bila veoma štetna po zaposlene i državu“, saopštili su predstavnici Granskog sindikata saobraćaja i telekomunikacija UGS Nezavisnost na Okruglom stolu u Nišu.

„Spremni smo da u takvom slučaju organizujemo generalni štrajk zaposlenih u ovoj grani, koja osim radnika Telekoma, obuhvata i zaposlene u železničkom, drumskom, vazdušnom i rečnom saobraćaju, kao i radnike PTT Srbije, Poštanske štedionice i Telenora“, kažu oni.

„Identičan stav o prodaji i stupanju u štrajk imaju i svi drugi, ’kućni’ sindikati u Telekomu Srbije“, kaže Bratislav Lazić, regionalni poverenik Granskog sindikata saobraćaja i telekomunikacija UGS Nezavisnost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: