Rast indeksa uz veliki rast prometa

Indeks najlikvidnijih akcija na Beogradskoj berzi zabeležio je rast od 1,44 odsto, a opšti Belexline je skočio za 1,04 odsto.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 23.06.2010.

17:02

Default images

Učešće stranih investitora bilo je skromnih 5,38 odsto u ukupnoj, i oko 5,7 odsto u trgovini akcijama.

Izuzetno visok promet vredeo je višestruko više nego u utorak i iznosio je 203,88 miliona dinara (1,96 miliona evra), od čega je 20,59 miliona dinara (198.229 evra) ostvareno u trgovini obveznicama RS.

Dobitnike predvodi Univerzal banka [UNBN] čije akcije su poskupele za 19,35 odsto i akcije te banke bile su najprometnije za zabeleženih 150 miliona dinara u trgovanju.

Hartije Veterinarskog zavoda iz Subotice [VZAS] skuplje su za oko pet procenta, a Tigra [TIGR], sa A Listinga, za četiri odsto.

Najtrgovanije posle Univerzal banke bile su hartije AIK banke [AIKB] kojima se trgovalo za 14,08 miliona dinara. Sledi Alfa plam [ALFA], sa B Listinga, čijim akcijama se trgovalo za 7,92 miliona dinara.

U kontinuiranom trgovanju najviše je pojeftinila akcija Velefarma [VLFR] za preko četiri odsto, dok su prioritetne akcije bez prava glasa Komercijalne banke [KMBNPB] jeftinije za nešto preko tri odsto.

Akcije Simpa [SMPO] iz Vranja jeftinije su za dva odsto, a konditora Bambi Banata [BMBI] za 1,42 odsto. Hartije Energoprojekta [ENHL], sa A Listinga Beogradske berze, jeftinije za nešto preko procenta i promet akcijama tog holdinga dostigao je 2,27 miliona dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: