Prodaja Bambi Banata veća 26 odsto

Konditorska kompanija Bambi Banat iz Požarevca je u prvih pet meseci ostvarila promet od 2,8 milijardi dinara, što je za 26 odsto više nego prošle godine.

Srbija

Izvor: Beta

Sreda, 23.06.2010.

09:53

Default images

Direktor Bambi Banata Miroslav Miletić kaže da je od početka godine ostvaren izuzetan rast prodaje, kako u Srbiji, tako i na izvoznim tržištima.

Miletić je rekao da je krajem 2009. godine počeo oporavak tržišta, a da se u 2010. godini oseća postepeni oporavak pojedinih konditora.

Kako je rekao, na tržistu Srbije prodaja je bila 2,3 milijarde dinara, što je rast od 21 odsto. Ukupna vrednost izvoza iznosila je 5,6 miliona evra, što je za pet odsto više nego u istom periodu prošle godine, rekao je Miletić.

Prema njegovim rečima, proizvodi su se najviše prodavali na tržištu regiona, gde odlazi 80 odsto izvoza, ali i na tržistu SAD, Kanade i Australije.

Miletić je dodao da je prošle godine Bambi na tržište lansirao 24 nova proizvoda, a da je najjači brend i dalje "plazma" sa tržišnim učešćem od 54 odsto u tvrdom keksu.

Predsednik Upravnog odbora Bambi Banata Rade Pribićević izjavio je da će ove godine u poboljšanje proizvodnje ta kompanija uložiti 3,4 miliona evra.

Kako je rekao, ta sredstva će biti usmerena na održavanje kvaliteta, uštedu energije, poboljšanje skladištenja i obnavljanje opreme, a u planu je da u drugoj polovini godine počnu proizvodnju bele čokolade, pošto je prozvodnja crne čokolade imala veliki uspeh na tržištu.

Govoreći o dugovanjima i odnosu trgovaca i proizvođača, Miletić je rekao da je sada situacija mnogo bolja nego što je bila prošle godine. On je rekao da Bambi Banat zapošljava 1.160 radnika i da su njihove zarade stabilne i redovne, dodajući da je prosečna neto plata radnika oko 38.000 dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: