Jat nema avione za čarter letove

„Jat ervejz“ nije u mogućnosti da izdvoji avione iz svoje flote za potrebe pojedinih turističkih agencija, da ne bi ugrozio predvidjeni red letenja.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 12.06.2010.

11:51

Default images

Jat je naveo da je jedna domaća turistička agencija, čiji naziv nije preciziran, tražila od nacionalne aviokompanije da preusmeri avione sa svojih redovnih letova..

Ta kompanija je tražila od Jata da preveze putnike za koje nije uspela da obezbedi prevoz. Agencija je, naime, nabavila avion za sopstvene poslovne potrebe, "ali još nije uspela da ga stavi u funkciju".

"Iz tog razloga agencija je tražila od Jat ervejza da u terminima i po cenama koje je prethodno samostalno utvrdila, preveze svoje putnike do krajnjih odredišta avionima nacionalnog avioprevoznika", navedeno je u saopštenju.

Predstavnici Jat ističu da su sa pomenutom domaćom turističkom agencijom, sa kojom je do tada postojala višegodišnja saradnja, na vreme razgovarali o mogućnosti saradnje u oblasti čarter prevoza tokom sezone, ali agencija u tom trenutku nije bila zainteresovana, pošto je najavila da će obezbediti prevoz putnicima u sopstvenoj organizaciji.

"Jat ervejz će nastaviti i u narednom periodu da obavlja putnički avio saobraćaj u skladu sa letnjim redom letenja, koji je predstavljen javnosti početkom marta i koji se primenjuje od 28. marta do 30. oktobra", navedeno je u saopštenju,

Kako je predviđeno redom letenja, nacionalni avioprevoznik saobraćaće ka ukupno 38 destinacija regiona, Evrope, Bliskog istoka i Severne Afrike, a nedavno su uvedene nove redovne linije za Portorož i Dubai, kao i tri nove sezonske linije za Ohrid, Solun i Geteborg.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: