Milosavljević: Ne porediti cene

Poređenja cena proizvoda u Srbiji i sa cenama tih proizvoda u drugim zemljama su nezahvalna, kaže ministar trgovine u Vladi Srbije Slobodan Milosavljević.

Srbija

Izvor: Beta, Tanjug

Utorak, 08.06.2010.

14:32

Default images

On je naglasio i da zna da su trenutno neki proizvodi kod nas skuplji nego u svetu, ali je dodao i da ima i obrnutih slučajeva.

Upitan da li zna da ima proizvoda koji su u drugim zemljama mnogo jeftiniji nego kod nas, ministar je odgovorio da su ta poređenja nezahvalna i da mora da se vidi da li je reč o nekoj akciji, sezonskom popustu ili nečemu sličnom.

Milosavljević je najavio da će se iduće godine, počev od 1. januara, u saradnji sa Zavodom za statistiku krenuti u praćenje nove potrošačke korpe, koja će biti usklađena sa statistikom Evropske unije (Evrostat) i da će se na taj način otkloniti mnoge nedoumice oko cena.

"Za sve ono što dajemo kao izveštaj o kretanju kupovne moći i cena imaćemo i mesečnu potvrdu i Evrostata. Mislim da će tada biti manje nedoumica o tome da li je neka roba u Srbiji skupa ili jeftina", rekao je Milosavljević.

Ministar trgovine i usluga Srbije Slobodan Milosavljević kaže i da neće biti ugrožena projektovana stopa inflacije od šest plus-minus dva odsto za ovu godinu. On je dodao i da se do kraja godine očekuje i pojeftinjenje goriva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

110 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

9 h

Podeli: