Poslodavci bojkotuju gradske takse

Unija poslodavaca Srbije najavila je bojkot svih plaćanja prema Gradu ukoliko se cene komunalnih taksi za isticanje firmi vrate na nivo iz 2009. godine.

Srbija

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 31.05.2010.

13:16

Default images

Osim snižavanja cena firmarina, Unija poslodavaca zahteva i uključenje predstavnika privrede svih tela pri skupštini Beograda koja odlučuju o visini komunalnih taksi.

Od gradskog sekretara za privredu Tijane Jakšić, Unija je zatražila i da se ove godine iznosi gradskih taksi ne uvećavaju, osim za iznos inflacije i rasta troškova života.

U saopštenju se podseća da je Uprava javnih prihoda grada, na osnovu odluke o novom zoniranju gradskih opština podigla iznose tih taksi za više od 100 odsto u Beogradu, odnosno 250 odsto u prigradskim opštinama.

Zaključno sa 25. majem, Unija je prikupila 10.585 potpisa vlasnika malih, srednjih, velikih preduzeća i preduzetničkih radnji na teritoriji Grada Beograda kojima se zahteva vraćanje komunalnih taksi na nivo iz prethodne godine zbog značajnog pada prometa i gubitaka u poslovanju.

''Imajući u vidu da gradska administracija već nedeljama ne odgovara na apele predstavnika privrede, preduzetnicima, malim, srednjim i velikim preduzećima u Beogradu nije ostavljena nikakva druga alternativa već da se bore za svoja gradjanska i ekonomska prava aktivnim bojkotom'', navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: