Ugovor za novu topionicu u Boru

Ugovor s kanadskom razvojnom bankom EDC za izgradnju nove topionice i fabrike sumporne kiseline u Boru biće potpisan 10. juna.

Srbija

Izvor: Blic

Ponedeljak, 31.05.2010.

11:24

Default images

Ugovor sa EDC će označiti početak projekta izgradnje nove topionice i fabrike sumporne kiseline, rekao je minister ekonomije Mlađan Dinkić.

“Intenzivno se u poslednjih 20 dana radi na usaglašavanju svih detalja koji se tiču ugovora u Vladi Srbije i očekujemo da sve bude završeno do 10.juna”, kazao je Dinkić.

Da podsetimo, kanadska razvojna banka EDC odobriće Rudarsko topioničarskom basenu kredit od 135 miliona evra za izgradnju nove topionice i fabrike sumporne kiseline, za koji će garancije dati Vlada Srbije.Po najavama Dinkića ugovor koji je trebao biti potpisan do 20 maja, biće zaključen 10. juna.

Izgradnja nove topionice i fabrike sumporne kiseline trebalo bi da da otpočne do kraja godine, a krajnji rok za završetak je u naredne tri godine.

Kredit za novu topionicu RTB će otplaćivati 10 godina sa grejs periodom od tri godine i kamatom od 2.9 odsto. Za realizaciju čiitavog projekta biće angažovana finska Korporacija “Ototek” po preporuci kanadske firme SNC Lavalin koja je izradila studiju izvodljivosti.

“Ototek” je i izvođač radova po najsavremenijoj fleš smelting tehnologiji i proizvođač opreme a na poslovima izgradnje nove topionice biće angažovane i srpske firme.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: