Telenor želi da iznajmi mrežu SBB-a

Predstavnici kompanije Telenor počeli su pregovore sa kablovskim operaterom SBB o potencijalnom zakupu njihove mreže za fiksnu telefoniju.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 28.05.2010.

09:46

Default images

Telekom Srbije i Telenor su već ranije potvrdili da nije postignut dogovor o zakupu mreže za fiksnu telefoniju.

Iako Republička agencija za telekomunikacije (Ratel), kao posrednik, treba da usaglasi cenu koju nacionalni operater mora da ponudi za iznajmljivanju mreže, u Telenoru smatraju da će Telekom možda od suda tražiti privremenu meru.

To se dogodilo i u slučaju kompanije "Medija vorks", kada je pre godinu dana dobila licencu da razvija bežičnu fiksnu telefoniju.

Visoka cena koju Telekom Srbije traži za iznajmljivanje mreže za fiksnu telefoniju primorala je Telenor da potraži partnera među operaterima kablovske televizije.

Najveći srpski kablovski operater SBB ima izuzetno dobro razvijenu kablovsku mrežu sa 700.000 priključaka, što se svuda u svetu koristi i kao osnova za fiksnu telefoniju.

U kompaniji SBB ističu da već pet godina imaju sve uslove da pružaju i usluge fiksne telefonije, ali da nemaju licencu, dok Telenor ima dozvolu, ali nema uslove da bez telekomunikacione mreže usluge i realizuje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

14 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: