Čačanska banka ostvarila dobit

Čačanska banka je uspela da u 2009. godini ostvari dobit u neto iznosu od 72,12 miliona dinara, saopšteno je na sednici Skupštine akcionara banke.

Srbija

Izvor: Tanjug

Petak, 21.05.2010.

09:26

Default images

Ukupna suma bilansnog i vanbilansnog potencijala dostigla je 34,69 milijardi. Privredi je odobren 491 kredit u iznosu od oko 2,01 milijardi dinara.

U oblasti potrošačkih kredita najveći iznos, 217 miliona, odobren je za nabavku automobila.

Građanima je omogućeno da plaćanja i razne druge transakcije obavljaju korišćenjem usluga elektronskog bankarstva.

Predsednik Izvršnog odbora Dragan Jovanović saopštio je da je u prošloj godini ostvareno i povećanje ukupnih depozita za 1,595 milijardi dinara ili 20,69 posto.

Devizna štednja gradjana porasla je za 64,85 procenata i dostigla oko 27 miliona evra.

Sredstva za rast plasmana i ukupne aktive delom su obezbedjena i realizacijom četiri tranše kreditne linije Evropske investicione banke u ukupnom iznosu od 18,71 milion evra, a namenjena su za finansiranje investicionih projekata u malim i srednjim preduzećima.

Banka je tokom čitave godine održavala likvidnost na visokom nivou, njen kraj je dočekala sa 482 akcionara i kapitalom od 3,95 milijardi dinara. Knjigovodstvena vrednost jedne akcije dostigla je 29.553,42 dinara.

U tekućoj godini, akcenat će biti na dve velike grupe aktivnosti: dokapitalizaciji od strane medjunarodnih razvojnih finansijskih institucija i usvajanje metodologije na izračunavanju kapitalnih zahteva u skladu za važećim medjunarodnim standardima.

Za predsednika Skupštine akcionara je izabran Petrašin Jakovljević, generalni direktor "Metalca"iz Gornjeg Milanovca.

Jednoglasno je prihvaćen i predlog Upravnog odbora Čačanske banke da funkcija predsednika Izvršnog odbora u još jednom četvorogodišnjem mandatu bude poverena Draganu Jovanoviću, dok će njegov zamenik biti Aleksandar Čalović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Napustite Rusiju"

Evropska centralna banka (ECB) saopštila je da će uskoro zatražiti od banke Rajfajzen internešnel AG da ubrza proces smanjenja poslovanja u Rusiji.

8:02

20.4.2024.

7 h

Svet

Evo šta čeka Rusiju posle rata

Rat u Ukrajini će okončati eru jeftine radne snage u Rusiji, zaključak je analize ruskog stručnjaka Centra za makoroekonomsku analizu i kratkoročno predviđanje (CMAKP) Dmitrija Belousova.

19:32

18.4.2024.

1 d

Podeli: