Metals banka postala Razvojna banka

Novosadska Metals banka zvanično je promenila ima u Razvojnu banku Vojvodine, izjavio je predsednik Izvršnog odbora te banke Srđan Petrović.

Srbija

Izvor: Beta

Sreda, 19.05.2010.

09:23

Default images

Ta banka, koja rešenjem APR-a posluje pod novim imenom, sada će veći značaj pridavati finansiranju razvojnih i infrastrukturnih projekata u Vojvodini.

NBS je u oktobru 2008. godine uvela prinudnu upravu u Metals banku zbog lošeg finansijskog stanja prouzrokovanog krizom likvidnosti, koja je pogoršana u vreme dok je banka bila pod korektivnim merama centralne banke.

Izvršno veće Vojvodine donelo je odluku da po okončaju privremenih mera Metals banka postane Razvojna banka pokrajine i ta banka je od jula 2009. godine u većinskom vlašništvu Vlade Vojvodine, koja ima 61,9 odsto akcija banke.

Banka se 18. marta ove godine udružila sa fondovima čiji je osnivač Vlada Vojvodine, Fondom za razvoj i Garancijskim fondom Vojvodine, čime su stvoreni uslovi da banka u budućnosti obezbeđuje značajan finansijski podsticaj projektima od razvojnog značaja za Vojvodinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: