Državni stanovi po tržišnoj ceni

Stanovi u vlasništvu države uskoro će opet biti na prodaju, ali po fer pravilima i tržišnim cenama, pišu Novosti

Srbija

Izvor: B92

Subota, 15.05.2010.

15:47

Default images

Kako saznaju ”Novosti”, nova uredba koja reguliše otkup službenih stanova konačno je gotova i uskoro bi trebalo da se nađe pred članovima Vlade.

U Ministarstvu životne sredine i prostornog planiranja, koje je zaduženo za izradu uredbe, kažu da je tekst propisa poslat nadležnim ministarstvima i službama Vlade i tek pošto se oni izjasne, znaće se i konačna rešenja uredbe.

Prema zamisli ministra Olivera Dulića, uredba treba da izjednači prava onih koji rade za državu i prava svih građana koji kupuju stanove.

Članovi stare uredbe koji su omogućavali otkup stanova po netržišnim cenama ”izbrisani” su prošlog avgusta, pošto je u javnost dospela informacija o prodaji više od 200 stanova po privilegovanim cenama.

Dok Vlada ne usvoji novu uredbu, izabrana, postavljena i zaposlena lica mogu da koriste nekretnine u državnoj svojini samo kao ”podstanari”, uz plaćanje mesečnog zakupa.

Kako saznajemo, nova pravila za dodelu i otkup državnih stanova ubuduće će biti mnogo stroža.

Funkcioneri i zaposleni u državnoj administraciji uglavnom će kvadrate dobijati u zakup, prodaja će se sprovoditi samo u izuzetnim slučajevima, a prednost u otkupu trebalo bi da imaju pripadnici policije i vojske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: