Vojska (ne) traži stadion Partizana

Ministarstvo odbrane negiralo je navode objavljene u pojedinim medijima da je pokrenulo sudski postupak za vraćanje u svoj posed Partizanovog stadiona.

Srbija

Izvor: Danas

Ponedeljak, 10.05.2010.

17:40

Default images

"U pitanju je nasleđeni spor pokrenut još 1995. godine", rečeno je u Ministarstvu odbrane u kom dodaju da je odluka o tome da se nepokretnosti u vlasništvu Saveznog sekretarijata za narodnu odbranu ustupe bez nadoknade doneta 1990. godine u vreme kada je savezni sekretar za narodnu odbranu bio general Veljko Kadijević.

"Znači da nije ništa tek pokrenuto kako je objavljeno u pojedinim medijima, već se spor vodi već dosta godina", rečeno je u Ministarstvu odbrane.

Podsetimo, list Danas je objavio da je Ministarstvo odbrane Republike Srbije pokrenulo sudski postupak za vraćanje Partizanovog stadiona u svoj posed. Nekadašnji Stadion Jugoslovenske narodne armije svojevremeno je, odlukama visokih državnih organa, prebačen u vlasništvo Partizana, što Ministarstvo sada nastoji da ospori kao nelegalnu i nelegitimnu odluku, naveo je taj list.

Izvor Danasa navodi da sudski postupak već ima prve posledice - Partizan je pre petnaestak dana suočen sa merama zabrane daljeg raspolaganja ovim objektom, u smislu bilo kakvog trgovanja nepokretnostima koje su s njim u vezi, kao i sa sličnim radnjama. Krugovi bliski Partizanu navode da je postupak koji je pokrenulo Ministarstvo "udar na Partizan" koji može imati dalekosežne posledice, prenosi taj dnevnik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

17 h

Podeli: