Kredi banka otpušta 300 radnika

Nova kreditna banka Maribor (NKMB) će do kraja godine otpustiti 300 zaposlenih u kragujevačkoj Kredi banci, čiji je većinski vlasnik.

Srbija

Izvor: Beta

Sreda, 05.05.2010.

15:10

Default images

Predsednik Uprave Matjaž Kovačič je kazao da se već počelo sa smanjenjem broja radnika jer, kako je kazao, banka ne može poslovati pozitivno sa više od 700 zaposlenih.

On je kazao i da se 71 zaposleni već prijavio ili za dobrovoljni odlazak ili za odlazak u penziju i dodao da će NKMB ispoštovati sve obaveze iz kolektivnog ugovora prilikom otpuštanja zaposlenih. Kovačič nije želeo da kaže koliko će socijalni program koštati banku, ali je kazao da je o tome već razgovarano sa poslovodstvom i sindikatom banke i da ne očekuje nikakve probleme.

Član Uprave Andrej Plos je kazao da banka planira povećanje bilansne sume za tri do četiri godine sa sadašnjih 80 na 350 miliona evra i procenio da će do 2012. banka pozitivno poslovati. On je kazao i da su sada krediti za privredu u Srbiji skuplji za prosečno četiri procentna poena u odnosu na one koje banka odobrava klijentima u Sloveniji.

Članica Uprave Manja Skernišak je kazala da banka planira da uvede nove usluge, prvenstveno da razvija elektronsko bankarstvo, kredite za stanove kao i da više radi sa pravnim licima, svojim klijentima u Sloveniji, koje, kako je kazala, nameravaju da dovedu i u Srbiju.

Ona je kazala i da su do sada plasirali 80 miliona evra kredita slovenačkim preduzećima koja posluju u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Napustite Rusiju"

Evropska centralna banka (ECB) saopštila je da će uskoro zatražiti od banke Rajfajzen internešnel AG da ubrza proces smanjenja poslovanja u Rusiji.

8:02

20.4.2024.

8 h

Svet

Evo šta čeka Rusiju posle rata

Rat u Ukrajini će okončati eru jeftine radne snage u Rusiji, zaključak je analize ruskog stručnjaka Centra za makoroekonomsku analizu i kratkoročno predviđanje (CMAKP) Dmitrija Belousova.

19:32

18.4.2024.

1 d

Podeli: