Dinkić:Program za oživljavanje Niša

Ministar ekonomije Srbije Mlađan Dinkić kaže da će vlada u maju doneti poseban program za oživljavanje Niša kao industrijskog centra jugoistočne Srbije.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 23.04.2010.

17:59

Default images

Dinkić je rekao da su programom oživljavanja predviđene posebne mere podsticaja za velike investitore koji reše da investiraju u Nišu. "Podsticaji će ići do 10.000 evra po svakom novom radniku, u zavisnosti od tipa investicija i vrste delatnosti", rekao je ministar.

Prema njegovim rečima, programom je predvidjeno i stvaranje slobodne carinske zone, koja bi trebalo da bude smeštena u industrijskoj zoni Donje Međurovo ili na prostoru Elektronske industrije Niš, dok je treća stavka programa preseljenje sedišta Fonda za razvoj Srbije iz Beograda u Niš.

Želimo da se odmah krene sa uspostavljanjem slobodne carinske zone u Nišu kako bi se ovde locirale kompanije koje su izvozno orijentisane i one će biti oslobodjene plaćanja PDV-a i carine na uvoz dobara, rekao je Dinkić.

"Vodimo pregovore sa tri velike svetske kompanije koje bi želeli da vidimo ovde u narednim mesecima", rekao je Dinkić i dodao da Vlada Srbije priprema i poseban program revitalizacije sportskih objekata u koji će biti uključen i Sportski centar Čair i stadion fudbalskog kluba Radnički u Nišu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: