Socijalni program “Zastave elektro“

Predstavnici sindikata fabrike "Zastava elektro" i Ministarstva ekonomije potpisali su protokol o korišćenju socijlnog programa.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 23.04.2010.

15:18

Default images

Predsednik samostalnog sindikata "Zastave elektro" Slobodan Gajić je objasnio da protokol predviđa da se radnicima do kraja ovog meseca isplati šest zaostalih zarada od prošle godine, u proseku 90.000 dinara po radniku.

Takođe, radnici koji se zaposle u južnokorejskoj kompaniji Jura moći će da uzmu socijalni program u roku od šest meseci ukoliko iz bilo kog razloga neće da nastave rad.

Novi poslodavac, korejska kompanija Jura koja je nedavno kupila imovinu "Zastave elektro" objavila je da od ukupno 284 radnika preuzima 118, ali je, prema rečima Gajića, samo njih petoro zainteresovano da pređe u južnokorejsku kompaniju i nastavi rad.

Gajić je dodao da će poslodavac u prisustvu sindikalnih predstavniika u ponedeljak u prostorijama opštine Kragujevac razgovarati sa potencijalnim novim radnicima odnosno sa onima koji su se na nedavno održanom sajmu zapošljavanja u tom gradu prijavili za posao. Na tom sajmu više od 600 nezaposlenih iz Rače i Kragujevca prijavilo se za posao, a reč je o nezaposlenima starosti od 20 do 50 godina, sa i bez iskustva.

"Zastavu elektro" je kupila južnokorejska firma posle poništenja neuspešne privatizacije i višemesečnih protesta radnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: