Rast indeksa i veliki skok prometa

Indeksi akcija završili su nedelju rastom, pa je tako indeks Belex15 porastao za 0,48 procenata, a indeks Belexline za 0,46 odsto.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 23.04.2010.

15:15

Default images

Promet je dostigao 198,36 miliona dinara (dva miliona evra) i bio je gotovo četiri puta veći nego prethodnog dana i najveći za desetak dana. Najviše se na kontinuiranom segmentu trgovalo AIK bankom [AIKB], za 170,59 miliona dinara. Akcija niške banke poskupela je procenat i po, na 3.400 dinara.

Solidno se trgovalo i akcijama Energoprojekta [ENHL], sa A Listinga, za 3,38 miliona dinara, Komercijalne banke [KMBN], sa B Listinga, za 3,37 miliona, Agrobanke [AGBN], za 2,02 miliona, i Sojaproteina [SJPT], sa A Listinga, za 1,52 miliona.

Dobitnike predvodi Informatika [INFM] rastom od deset odsto, Čačanska [CCNB] i Jubmes [JMBN] banka su poskupele po nešto više od šest odsto, Kredi banka [CYBN] četiri, a Privredna banka [PRBN] tri i po procenata.

Najveći pad ubeležilo je Vino Župa [VINZ], osam i po procenata, cena Metalca [MTLC], sa B Listinga, pala je tri i po, a Alfa plama [ALFA], takodje sa B Listinga, dva i po procenta. BIP [BIPB] je pojeftinio malo više, a Galenika Fitofarmacija [FITO] malo manje od dva odsto.

U trgovini po metodu preovlađujuće cene veći promet realizovan je jedino akcijama Telefonkabla [TLKB], od 6,7 miliona dinara, po stabilnoj ceni od 7.500 dinara.

Učešće stranih investitora bilo je 58 odsto u ukupnoj i trgovini akcijama pri čemu u kupovini akcija 92 a u prodaji gotovo 25 odsto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: