Startuje gradnja severa Koridora 10

Sledeće nedelje će početi izgradnja severnog kraka Koridora 10, kaže za B92 ministar životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 23.04.2010.

09:01

Default images

On je naglasio da će to biti "prvi veliki koridor koji će se graditi sa građevinskom dozvolom" i dodao da su "svi tenderi koje je ova vlada raspisala završavani u roku, u skladu sa Zakonom i bez ijednog ozbiljnog problema".

Ministar je rekao da su mnoge stvari u Srbiji, pa čak i veliki infrasrukturalni projekti građeni bez ijedne dozvole i najavio da će će kroz postupak legalizacije biti legalizovano "hiljade i hiljade državnih objekata". Takođe, on je najavio i da će u ovoj godini početi da se gradi većina saobraćajnica.

Podsetimo, Ministarstvo za infrastrukturu je nedavno objavilo da će levu trasu autoputa od Horgoša do Novog Sada graditi srpska preduzeća okupljena u konzorcijumu oko Preduzeća za puteve Beograd.

Konzorcijum srpskih preduzeća, u kojem se nalaze i Putevi Užice, Planum i Borovica, dao je najpovoljniju ponudu u nastavljenoj proceduri tendera za radove na levoj trasi autoputa Koridora 10. Njihova ponuda iznosila je oko 10 milijardi dinara, sa rokom izgradnje od 270 dana i rokom plaćanja od 30 meseci.

Izgradnja 110 kilometara poluautoputa na Koridoru 10 obuhvata deonicu od Horgoša do 28. kilometra od granice, zatim deonicu od 38. do 98. kilometra puta Horgoš-Novi Sad i deonicu između Kelebije i Subotice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: