Dobit Apoteke Beograd 186 mil. RSD

U prošloj godini, koju su obeležili recesija i teški uslovi za poslovanje, Apoteka "Beograd" je ostvarila dobit od 186 miliona dinara.

Srbija

Izvor: Tanjug

Petak, 23.04.2010.

08:27

Default images

Direktorka te farmaceutske ustanove Olivera Gordić je navela da pokazatelji poslovanja govore da je Apoteka Beograd u 2009. ostvarila dobit od 186 miliona dinara, što je za 52,36 odsto više u odnosu na 2008. godinu.

"Rezultat je još bolji po obračunskoj osnovi, po kojoj je u 2009. ostvaren suficit od 591.458.000 dinara, što je 84,39 odsto više u odnosu na 2008. godinu", kazala je Gordićeva.

Prema njenim rečima, državne apoteke su, da bi se približile potrebama pacijenata i izdvojile od mreže privatnih apoteka, u protekloj godini primenile novi vizuelni identitet, otvoren je nov objekat u Mirjevu III, otvorene su specijalizovane apoteke za invalidne osobe - apoteka Njegoš za gluve i gluvoneme i apoteka "1. maj" za slepe i slabovide.
Pored toga, Apoteka Beograd je korisnicima ponudila svoje galenske preparate vrhunskog kvaliteta po pristupačnoj ceni, uz poboljšane formulacije, izgled i kvalitet ambalaže.

Gordićeva je istakla da je prošle godine prodato 850.000 preparata te ustanove, a u individualnoj terapiji je izradjeno oko 500.000 magistralnih preparata. Ona je je dodala da je integrisanjem novih standarda menadžment sistema ISO 14001 i OHSAS 18001 u postojeći ISO 9001 unapredjena briga o bezbednosti i zdravlju i pacijenata i zaposlenih.

Ulaganje u kvalitet poslovanja nije ostalo nezapaženo i na medjunarodnom nivou, jer je Apoteka Beograd prošle godine dobila dve medjunarodne nagrade u Madridu i Berlinu.

Za ovu godinu direktorka Gordić je najavila najvažnije akcije Apoteka Beograd, među kojima su širenje sistema brze obrade recepata u opštinama Zemun i Novi Beograd, bolju dostupnost farmaceutske usluge koja će podrazumevati pripajanje pet prigradskih opština Grocka, Mladenovac, Sopot, Obrenovac i Barajevo, sniženje marži na 57 najfrekventnijih nelek preparata, formiranje baze podataka lojalnih korisnika sa brojnim pogodnostima za njih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

18 h

Podeli: