Radnici se sutra vraćaju u FAS

U preduzeće "Fiat automobili Srbija" sutra će biti potpisani ugovori o radu sa 48 radnika koji su pre mesec dana napustili tu firmu, a potom se predomislili.

Srbija

Izvor: Beta

Utorak, 13.04.2010.

12:34

Default images

Predsednik Sindikalne organizacije u FAS-u Zoran Mihajlović je naveo da će "ugovori o radu sa tim radnicima biti potpisani na internoj ceremonoji koja se u FAS-u organizuje za svih 1.000 radnika koji su zasnovali radni odnos u srpsko-italijanskom preduzeću".

Prema njegovim rečima, preostalih 13 radnika koji su se izjasnili da, zbog zdravstvenih problema, žele da napuste FAS, vratiće se u matičnu fabriku "Zastava automobili" kako bi se prijavili za jednu od opcija socijalnog programa.

"Devet radnika ima pet godina do penzionisanja, dok će ostali uzeti otpremnine koje iznose 300 evra po godini staža", rekao je Mihajlović.

Mihajlović je potvrdio da je poslovodstvo FAS-a prihvatilo poziv sindikata da počnu pregovori o izradi Pojedinačnog kolektivnog ugovora koji treba detaljno da uredi uslove rada, zarade, korišćenje godišnjeg odmora i prekovremeni rad u kompaniji Fijat automobili Srbija.

Početkom februara ugovor o prelasku iz fabrike "Zastava automobili" u "Fiat automobili Srbija" potpisalo je 1.000 radnika, i to njih 880 za rad u proizvodnji, a 120 na režijskim poslovima.

Posle isteka jednomesečnog rada, 61 radnik se početkom marta pismeno izjasnilo da, zbog otežanih uslova rada, želi da napusti FAS.

Nekoliko dana kasnije, predsednik Upravnog odbora FAS-a Djovani de Filipis izjavio je da radnici koji nisu bili zadovoljni uslovima rada, mogu da se vrate u fabriku. Tu ponudu prihvatilo je 48 njih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: