Građevinari na sajmu u Beogradu

Međunarodni sajam građevinarstva koji se smatra najznačajnijom manifestacijom te vrste u jugoistočnoj Evropi i okupiće oko 1.000 izlagača iz zemlje i sveta.

Srbija

Izvor: Tanjug

Utorak, 13.04.2010.

09:04

Default images

Sajam će otvoriti ministar zaštite životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić, a organizatori su najavili da će na Sajmu, koji će trajati do 17. aprila, nastupiti 330 inostranih učesnika iz 30 zemalja.

Izlagači će se predstaviti u osam hala i na celokupnom otvorenom izlagačkom prostoru, na površini od 60.000 kvadratnih metara. Oni će biti grupisani tematski prema oblastima delatnosti, kako bi se posetioci lakše snalazili. Tako će u Hali četiri biti podne i zidne obloge, gradjevinske konstrukcije i plafoni, a u Hali jedan oprema za energetiku.

U hali pet biće smeštene nacionalne izložbe osam zemalja - Italije, Grčke, Turske, Slovenije, Hrvatske, Belgije, Madjarske i Češke.

Posetioci će na sajmu moći da vide najnovija dostignuća iz oblasti termoizolacije, premaze za zaštitu metala, geotermalne pumpe, savremena rešenja zaštite od sunca na zgradama, mašine za obradu kamena, stakla i izradu krovnih konstrukcija, upravljnaje automatskim sistemima, podne obloge, betonske armature...

Najuspešnijim izlagačima biće dodeljene tradicionalne nagrade za nova tehnološka dostignuća "Nova vizura" i posebna priznanja.

U okviru sajma biće održani i brojni stručni skupovi, medju kojima su najznačaniji Energetska efikasnost u gradnji i Dan gradjevinskih inženjera i tehničara. U Galeriji Hale četiri biće priredjena ekološka izložba "Obojimo zeleno".

Radno vreme sajma je od 10 do 19 sati, cena ulaznice 500 dinara, za grupne posete 350, dok ulaznica koja važi za sve dane sajma iznosi 900 dinara.

Pošto su sve površine rezervisane za izlagački prostor, posetiocima je obezbedjen besplatan parking na Adi Ciganliji i besplatan prevoz do sajma i nazad.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: