Nova prodaja Zlatare Majdanpek

Agencija za privatizaciju Srbije objavila je poziv za učešće na licitaciji za kupovinu imovine Zlatare Majdanpek koja će se održati 21. maja.

Srbija

Izvor: Beta

Utorak, 13.04.2010.

08:53

Default images

Na prodaju je ponuđena nepokretna i pokretna imovina, zalihe materijala, sitni invetar, gotovi proizvodi i nedovršeni proizvodi čija je vrednost procenjena na 4.731.658 evra.

Deo prodajne cene od 3,13 miliona evra čine zalihe materijala, sitnog inventara, nedovršene proizvodnje i gotovih proizvoda, navodi se u javnom pozivu objavljenom na sajtu Agencije. Na prodaju se nude i pogoni za izradu nakita i kovanica sa upravnom zgradom i pogonom održavanja, ukupne površine 5.692 kvadratnih metara i pogon ukrasnih proizvoda ukupne površine 1.313 kvadrata.Na spisku su još pogon hemije i metalurgije od 2.012 kvadrata, centralni magacin, poslovni prostor u Beogradu od 547 kvadrata, deset lokala ukupne površine 625,4 kvadrata, garaža, portirnice i pomoćni magacini.

U cenu je uračunato i gradjevinsko zemljište od 40.173 kvadrata na kome se, kako se navodi, stiče svojina.

Prodajna dokumentacija će biti dostupna od 7. aprila do 12. maja. Naknada za njeno preuzimanje je 4.000 evra, a za učešće na nadmetanju neopohodno je uplatiti i depozit od 473.000 evra. Kupac je u obavezi da zadrži svih 344 radnika i da obezbedi kontinuitet proizvodnje.

Slovenačka firma "Laser Bled" je 7. jula prošle godine, kupila Zlataru Majdanpek za 4,6 miliona evra, ali ta firma nije u zakonskom roku platila kupoprodajnu cenu, zbog čega je ugovor raskinut i zadržan depozit od 460 hiljada evra, koji su položili kao garanciju za učešće na licitaciji.

"Laser bled" je najavio da neće odustati od kupovine najvećeg srpskog proizvođača nakita, i podneli su tužbu protiv Agencije za privatizaciju smatrajući da je bilo nepravilnosti tokom postupka promene vlasničke strukture.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: