Veći rast indeksa Beogradske berze

Indeks najlikvidnijih akcija na Beogradskoj berzi Belex15 porastao je 2,72 odsto, dok je opšti indeks Belexline dobio 2,01 procenta.

Srbija

Izvor: Beta

Ponedeljak, 12.04.2010.

15:10

Default images

Učešće stranih investitora bilo je gotovo 75 odsto u ukupnoj i trgovini akcijama pri čemu u kupovini akcija 85 a u prodaji 64 odsto. Promet je vredeo 88,64 miliona dinara (888.436 evra) a najviše se, kao i prethodnih dana, trgovalo akcijama niške AIK banke [AIKB].

Najveći promet na kontinuiranom segmentu realizovan je u trgovini AIK bankom, od 67,78 miliona dinara. Vlasnička hartija niške banke poskupela je bezmalo dva odsto, na 3.434 dinara. Više se trgovalo i akcijama Energoprojekta [ENHL], sa A Listinga, za 2,8 miliona dinara, kao i Metals banke [MTBN], za 1,4 miliona.

Dvocifreni rast u kontinuiranoj trgovini ubeležio je Velefarm [VLFR], od gotovo 16 procenata, na 1.855 dinara za akciju. Promet je bio skroman. Agrobanka [AGBN] je poskupela devet i po procenata uz promet nešto veći od šest miliona dinara, a Sojaprotein [SJPT], sa A Listinga, dobio je četiri i po procenta uz promet od 1,22 miliona.

U grupi većih dobitnika su i Alfa plam [ALFA], sa B Listinga, sa rastom nešto većim od četiri odsto i Simpo [SMPO] sa plusom od bezmalo četiri procenta.

Gubitnike predvodi Telefonija [TLFN] padom od gotovo sedam odsto, BIP [BIPB] je pojevtinio gotovo četiri procenta, a Globos osiguranje [GLOS], Dunav osiguranje [DNOS] i prioritetna akcija DIN Fabrike duvana [DINNPB] po nepuna dva procenta.

U trgovini po metodu preovlađujuće cene najveći promet je realizovan akcijama uljare Dijamant [DJMN], od milion i po dinara, po ceni od 10.000 dinara, četiri procenta višoj nego prethodno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: