Rodić: Jeftini stanovi biće moderni

Jeftini stanovi, čija izgradnja uskoro treba da počne na prostoru beogradske kasarne "Stepa Stepanović", biće kvalitetno urađeni, uz poštovanje standarda EU.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 01.04.2010.

13:59

Default images

Sekretar Udruženja za građevinsku industriju u Privrednoj komori Srbije (PKS) Goran Rodić kaže da "to što će cena stanova od 1.290 evra po kvadratu biti primerena kupovnoj moći stanovništva nikako ne znači da će oni biti izgradjeni na uštrb kvaliteta".

On dodaje da će u stambeni kompleks na Voždovcu, uz korišćenje najnovije tehnologije, biti ugrađeni novi ekološki materijali, kakvi se trenutno koriste u EU. "Vojska traži da se uradi tzv. termička zaštita objekata, odnosno da se obezbedi manji gubitak toplote na fasadnom platnu, tako da će biti primenjene nove metode za uštedu energije", rekao je Rodić.

Na prostoru kasarne, prema njegovim rečima, biće pretežno izgrađeni jednosobni, jednoiposobni i dvosobni, a možda i trosobni stanovi. Moderni stambeni kompleks će, pored stanova, imati i garaže, tržne centre, ambulante, obdaništa i škole, dodao je Rodić.

Ministri odbrane Dragan Šutanovac i životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić su najavili da će na prostoru kasarne "Stepa Stepanović" u avgustu početi izgradnja modernog stambeno-poslovnog kompleksa sa više od pet hiljada stanova.

Šutanovac je kazao da će Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije, po ugovoru sa Građevinskom direkcijom Srbije, pripasti 21 odsto izgrađenih površina na prostoru kasarne na Voždovcu, odnosno oko 52.500 kvadratnih metara.

Nosilac projekta je, u ime Vlade Srbije, Građevinska direkcija Srbije, koja će deo kompleksa graditi sopstvenim sredstvima, a deo iz bankarskih kredita, u skladu sa Uredbom o subvencionisanju finansiranja radi omasovljenja stambene izgradnje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: