Niš: "Adrija vings" leti za Rijeku

Hrvatska aviokompanija Adrija vings trebalo bi početkom maja da počne da leti između Rijeke i Niša, rekao je direktor riječkog aerodroma Mladen Pasarić.

Srbija

Izvor: Beta

Ponedeljak, 29.03.2010.

11:06

Default images

On kaže da bi hrvatska aviokompanija na liniji Niš-Rijeka letela tri puta nedeljno. Iz Rijeke postoje letovi za Keln, Štutgart, Hanover, Berlin, kao i za pojedina odredišta u Skandinaviji.

Adrija vings će biti treća aviokompanija koja će u letnjem redu letenja obavljati saobraćaj sa niškog aerodroma "Konstantin Veliki".

Kako je rečeno na tom aerodromu, crnogorska aviokompanija Montenegroerlajnz i italijanska "Vind džet" povećali su broj letova iz Niša u letnjem redu letenja.

Italijanska niskotarifna aviokompanija "Vind džet" će za Forli kod Bolonje leteti dva puta sedmično - ponedeljkom i petkom. "Vind džet" je do sada sa niškog aerodroma leteo jednom sedmično za Forli, dok je Montenegroerlajnz imao šest letova sedmično.

Crnogorski Montenegroerlajnz će letove na liiniji Niš-Podgorica obavljati svakog dana.

Prošle godine kroz niški aerodrom prošlo je oko 19.000 putnika, a do kraja ove očekuje se promet od 40.000 putnika, procenjuju na niškom aerodromu. Povećanje broja putnika temelji se upravo, kako napominju, na uspostavljanju redovnog avio saobraćaja sa Podgoricom i na povećanju broja putnika na liniji Niš-Forli, na kojoj lete avioni "Vind džeta".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: