Indeksi nedelju završavaju rastom

Indeksi akcija Beogradske berze, posle pet uzastopnih dana pada, završili su trgovinu u plusu - Belex15 je ojačao 0,68 odsto, a Belexline 0,48 odsto.

Srbija

Izvor: Beta

Petak, 26.03.2010.

15:00

Default images

Promet je vredeo 49,82 miliona dinara (499.993 evra). Učešće stranih investitora bilo je oko 33 odsto u ukupnoj i oko 35 u trgovini akcijama pri čemu u kupovini akcija više od 61 a u prodaji devet odsto.

U kontinuiranoj trgovini akcijama rast nešto veći od 15 odsto ubeležio je Napred [NPRD], prioritetna akcija DIN Fabrike duvana [DINNPB] poskupela je malo više od četiri procenta, a obična Univerzal banke [UNBN] gotovo četiri.

Cena Energoprojekta [ENHL], sa A Listinga, povećana je bezmalo dva procenta, a AIK banke [AIKB] procenat i po. Akcijama niške banke trgovalo se za 19,19 miliona dinara.

Gubitnike predvodi Fidelinka [FIDL] padom nešto većim od tri odsto, Imlek [IMLK] je pojevtinio malo više od dva procenta, Simpo [SMPO] i Tigar [TIGR], sa A Listinga, po gotovo dva, a Telefonija [TLFN] procenat i po.

Na kontinuiranom segmentu veći promet ostvaren je i u trgovini akcijama Komercijalne banke [KMBN], sa B Listinga, od 2,86 miliona dinara, kao i Sojaproteina [SJPT], sa A Listinga, od 1,4 miliona.

U trgovini po metodu preovlađujuće cene ponovo je najveći promet realizovan akcijama preduzeća "8. Oktobar" [OKTO], od 6,43 miliona dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

19 h

Podeli: