Otprilike se znaju imena kandidata

Premijer Mirko Cvetković je rekao da „otprilike zna" ko su kandidati za novog guvernera Narodne banke Srbije, ali nije želeo da otkrije njihova imena.

Srbija

Izvor: Beta

Četvrtak, 25.03.2010.

16:41

Default images

Cvetković je kazao da bi procedura za izbor novog guvernera mogla da traje dva do tri meseca, ali da će se relativno brzo znati ko će biti na čelu centralne banke.

On je naglasio da se ne oseća odgovornim za ostavku guvernera Radovana Jelašića, navodeći da mu je i sam Jelašić potvrdio da nije osećao da premijer na njega vrši pritisak.

"To mi je najviše bilo problematično da vidim da li je stvarno osetio da vršim neki pritisak na njega i on je apsolutno rekao da ne", istakao je predsednik vlade.

„Imamo jako dobre i odlične odnose u ovom tranzicionom periodu, on u potpunosti želi da obezbedi stabilnost finansijsku i uopšte ekonomskog sistema", rekao je Cvetković i naveo da će Jelašić sutra prisustvovati sednici Vlade Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: