Đokovići ne grade tenisku akademiju

Porodica srpskog tenisera Novaka Đokovića vratiće zemljište Kragujevcu jer je zbog političkih pritisaka prinuđena da odustane od izgradnje teniske akademije.

Srbija

Izvor: Beta

Petak, 19.03.2010.

10:42

Default images

"Kompanija 'Femili sport' je bila spremna da u roku od tri meseca počene gradjevinke radove na izgradnji akademije. Procena je, medjutim, da bi dalje insistiranje na ovoj investiciji značilo nastavak neargumentovanih i perfidnih napada na našu firmu i porodicu Đoković", kaže se u sapštenju.

Đokovići navode da ne žele da se mešaju u, kako kažu, lokalne političke prilike i da služe "kao sredstvo za ispunjenje nečijih političkih ambicija".
Zato su, kako ističu, odlučili da Gradu Kragujevcu vrate zemljište dobijeno u zakup na 99 godina.

Đokovići podsećaju da je odluku o dodeljivanju zemljišta na korisćenje Skupština grada Kragujevca, na sednici 31. januara 2008. godine, donela jednoglasno.

Đokovići koji su kao vlasnici firme "Femili sport" još pre skoro dve godine najavili ulaganje od 15 miliona evra u izgradnju teniske akademija u Velikom parku u Kragujevcu, međutim radovi do sada nisu započeti.
Nedostatak informacija kao i nesaradnja gradske vlasti okupio je Kragujevčane u grupu na socijalnoj mreži "Fejsbuk" koji su posumnjali u da će Đokovići i njihova firma „Femili sport“ umesto teniskih terena u Velikom parku poslovne i stambene objekte!?

Milan Petrović, administrator grupe pod nazivom „Ne damo park“, koja na „Fejsbuku“ okuplja oko 2.000 mladih, tvrdi da potpisnici peticije nisu protiv dolaska Novaka Đokovića. Oni, međutim, smatraju da za tenisku akademiju treba naći drugu lokaciju.

"Niko nema ništa protiv Novaka, i dalje navijamo za njega, ali zašto je gradska vlast dozvolila da se teniska akademija gradi u Velikom parku. Bilo je i drugih rešenja. I da se bar grade teniski tereni, nego sada ispada da će umesto njih u parku biti podignute zgrade i nekakvi tržni centri. Ako tako bude, onda je to čista prevara" , kaže Milan.

Stevanović: Ne iznenađuje odustajanje

Gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović kaže da nije iznenađen odlukom kompanije "Femili sport", u vlasništvu porodice srpskog tenisera Novaka Đokovića, da odustane od izgradnje teniske akademije u tom gradu. "Oni koji su se protivili gradnji akademije nikako da se sete šta je taj mladi momak i veliki čovek sve uradio za svoju zemlju, a uradio je mnogo više nego svi političari zajedno u Srbiji za čitav svoj politički život", ocenio je Stevanović.

Kompanija "Femili sport" saopštila je danas da je prinudjena da odustane od izgradnje teniske akademije u Kragujevcu zbog, kako navodi, učestalih političkih pritisaka i otvorenih napada lokalnih odbornika pojedinih stranaka.

Stevanović kaže i da je "zgrožen" nad izjavama i reagovanjima građana koje je čitao na Fejsbuku, da zna za protest koji je najavljen za sutra i da sluša reakcije pripadnika Srpske napredne stranke (SNS) i Liberalno demokratske partije (LDP) i drugih.

"To je prosto neverovatno za sve nas koji u ovom gradu živimo i koji ne mislimo kao ti ljudi koji su porodici Đoković poručili: odlazite, vi ste ovde nepoželjni, vi ste došljaci, vama ovde nije mesto, došli ste iz nekih drugih krajeva", naveo je Stevanović. On tvrdi da razume način na koji razmišlja porodica Đoković, ali i Novaka.

Stevanović je rekao da očekuje reakciju gradjana, Kragujevca, ali i drugih koji bi "te nazovi stranke" trebalo na pravi način da osude, pre svega, na izborima. "Grad zbog odustajanje porodice Đoković od gradnje neće plaćati penale, ali ćemo svi zbog toga imati posledice", rekao je Stevanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

141 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: