Samo pretplata Telekomu 5.496 RSD

Korisnici telefonskog priključka „Telekoma Srbije” od 1. aprila moraće godišnje da izdvoje samo za pretplatu fiksne telefonije 5.496 dinara.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 18.03.2010.

09:49

Default images

Vest o poskupljenju telefonske pretplate sa dosadašnjih 230 dinara na 458, pogodiće budžete svih pretplatnika, ali najviše one građane koji imaju uvedenu telefonsku liniju, a u toku godine uopšte ne koriste usluge „Telekoma Srbija”.

Korisnici telefonskog priključka koji su se u međuvremenu domogli fiksnog broja u svojim vikendicama moraće od 1. aprila takođe, bez izuzetka, da plaćaju pretplatu po novom cenovniku.

Mada su građani očekivali, kao što im je i najavljivano, da će konkurencija novog igrača smanjiti tarife u fiksnoj telefoniji, čak i oni koji ne koriste usluge zasad jedinog operatera biće prinuđeni da za godinu dana odvoje čak 5.496 dinara.

U „Telekomu Srbija” podsećaju da je pretplata za fiksnu telefonsku liniju promenjena u poslednjih pet godina samo jednom i to 1. novembra 2008. godine.

„I posle korekcije u aprilu, cena mesečne pretplate u Srbiji od 388 dinara bez dodatog poreza biće niža u odnosu na zemlje u okruženju. Tako je u Hrvatskoj cena pretplate 10,13 evra, u Makedoniji ona iznosi 7,66 evra, a u Crnoj Gori 5,96 evra... Prosečna pretplata u Evropskoj uniji staje oko 15 evra“, kažu u Telekomu.

„Kao što se vidi iz uporedne analize sa zemljama u okruženju, cena mesečne pretplate je socijalnog karaktera i neophodna je njena promena ka dostizanju ekonomske cene. Pozitivno poslovanje segmenta fiksne telefonije, zasnovano na ekonomskim cenama, doprineće još boljim ukupnim bilansima kompanije, a to neposredno dovodi do rasta tržišne vrednosti preduzeća, samim tim i vrednosti akcija koje će biti podeljene građanima Srbije“, dodaju u toj kompaniji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: