Pompea ulaže 4 mil. EUR u Zrenjanin

Fabrika Modital, koja je u vlasništvu italijanske Pompee, planira da uloži četiri miliona evra u proizvodni pogon za farbanje u Zrenjaninu.

Srbija

Izvor: Beta

Utorak, 23.02.2010.

09:18

Default images

Direktorka ljudskih reursa te kompanije za proizvodnju donjeg veša i čarapa Aleksandra Jakšić je kazala da je već počela izgradnja proizvodnog pogona i da je u planu da počne sa radom u aprilu.

"To je najkomplikovaniji posao koji radimo u Srbiji. Time bismo objedinili veći deo proizvodnje u Srbiji, a u pregovorima smo sa gradskim čelnicima u Zrenjaninu da uzmemo u zakup još jedan deo terena gde bi se izgradio logistički centar", kazala je ona.

Fabrika u Zrenjaninu trenutno ima 176 zaposlenih radnika, a godišnji kapacitet proizvodnje je 63 miliona čarapa. Planirano je da u pogonu farbare za početak bude zaposleno 25 novih radnika, a za nekoliko meseci posla će biti za još 70 ljudi.

Pompea je prvi strani investitor u Zrenjaninu, proizvodnju je počela 2007. godine i medju vodećim je izvoznicima u Srednjobanatskom okrugu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: