Prenosivost broja mobilnih od 2011.

U Srbiji će od 1. januara 2011. godine moći da se zadrži broj mobilnog telefona prilikom promene operatora, objavila je Republička agencija za telekomunikacije.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 09.02.2010.

12:41

Default images

Prema Pravilniku o prenosivosti broja u mobilnim telekomunikacionim mrežama, koji je objavljen u novom Službenom glasniku, firme i građani moći će da zadrže kompletan mobilni broj.

Korisnici će za prenos broja plaćati naknadu od 200 dinara novom operateru. Nakon prenosa broja novi operator je dužan na plati 1.000 dinara kompaniji iz čije mreže je preuzeo broj.

Pravilnikom Ratela precizirani su i rokovi u kojem su operatori mobilne telefonije obavezni da obave prenos broja na zahtev korisnika.

Prenošenje broja može da se odbije ukoliko je zahtev netačan ili nepotpun, ukoliko pripejd korisnik nije registrovan ili se traži prenos broja iz vezane serije ili korisničke grupe.

Navodi se da se ne mogu se preneti ni brojevi za koje se utvrdi da su ukradeni, nepostojeći i privremeno ili trajno isključeni iz mreže davaoca broja.

Prenos broja može da se odbije u slučaju da je korisnik manje od tri meseca u mreži davaoca, kao i u slučaju neplaćenih dugovanja iz pripejd ugovora. U Srbiji posluju tri operatora - Telekom Srbije, Telenor i Vip mobajl.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: