SDPR i Krušik grade kovačnicu

Osnivačkom skupštinom Privrednog društva "Kovački centar Srbije" u valjevskom Krušiku je započeta izgradnja kovačnice, vredne tri miliona evra.

Srbija

Izvor: Beta

Petak, 05.02.2010.

08:35

Default images

Novo preduzeće osnovali su Javno preduzeće Jugoimport SDPR, koji je na ime 51 odsto vlasništva uložio 1,54 miliona evra, i Krušik, koji je na ime vlasništva od 49 odsto u zemljištu, opremi, tehnologije i alata uložio 1,48 miliona evra.

"Krušikov ulog u novom preduzeću su nenovčana ulaganja, a Jugoimport će uložiti novac. Poslovi na remontu postojeće opreme, koja je ulog Krušika, započeti su 2009. sa nemačkom firmom Lasko, pa su početkom 2010. otpremljene prese", rekao je generalni direktor Krušika Jovan Davidović.

Davidović je dodao da će se izgradnjom Kovačkog centra "rešiti problemi sa inokooperacijom, smanjiti troškovi poslovanja, poboljšati kvalitet proizvoda, uposliti novi radnici, a devizna sredstva ostati u Srbiji".

Ova industrija je do sada bila prinuđena da zbog nedostatka kovačkih kapaciteta u našoj zemlji koristi usluge kovačnica u preduzećima bivših jugoslovenskih republika, Bugarskoj i drugim zemljama.

Nova Krušikova kovačnica treba da bude završena do kraja godine, a zapošljavaće 92 radnika. Za direktora te firme postavljen je mašinski inženjer Zoran Jelić, koji je do sada radio u Krušiku i Jugoimportu.

Stara kovačnica srušena je u NATO bomabrdovanju, u proleće 1999, pa Krušik od tada uvozi košuljice za mine, koje su mu najvažniji izvozni artikal, iz Bosne i Hercegovine i Bugarske, što poskupljuje troškove proizvodnje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: