Ambalažni otpad pod kontrolom

Sekopak,Grad Leskovac potpisali su Ugovor o uspostavljanju sistema za upravljanje svim vrstama ambalažnog otpada za region Leskovac.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 03.02.2010.

10:40

Default images

Sekopak, Grad Leskovac i okolne opštine (Lebane, Medveđa, Vlasotince, Vladičin Han i Crna Trava), kao i Porr Werner&Weberom uspostavljaju sistem za upravljanje svim vrstama ambalažnog otpada u celom region, t.j. uvode primarno razvrstavanje svih vrsta ambalažnog otpada: plastike, papira, kartona, stakla, drveta i svih metala, od strane građana, industrije i komercijalnog sektora.

Sekopak, kao organizacija odgovornih kompanija koje plasiraju robu široke potrošnje na tržište Srbije, se time obavezala da finansijski podrži aktivnosti komunalnog preduzeća u regionu Leskovac, a koje se tiču sakupljanja, razvrstavanja, baliranja, transporta i reciklaže ambalažnog otpada.

Ovim Ugovorom, Sekopak nastavlja još 2006. godine započet posao stabilizacije sistema reciklaže u Srbiji i na taj način doprinosi daljem ispunjavanju nacionalnih ciljeva koje je država postavila na polju saniranja ambalažnog otpada.

Inače, rok za usklađivanje sa usvojenim zakonima o otpadu i ambalažnom otpadu ističe krajem maja 2010. godine.

Sekopak posluje sa trenutno devet članica osnivača koje su svesne svoje odgovornosti prema zdravijoj životnoj sredini: Knjaz Miloš, Ball Packaging Europe, Coca Cola HBC, Fresh&Co, A&P (Pepsi), Carlsberg, Tetra Pak Production, Apatinska pivara (InBev) i Bambi Banat koncern.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

18 h

Podeli: