Blagi rast indeksa berze u januaru

Prvi mesec 2010. godine na Beogradskoj berzi nije doneo ništa ohrabrujuće, osim blagog rasta indeksa Belex15 i Belexline, od 2,3 odnosno 1,61 odsto.

Srbija

Izvor: Beta

Sreda, 03.02.2010.

09:04

Default images

Broker “Fime internešenel” Dragan Kresojević je, komentarišući januar na srpskom tržištu kapitala, rekao i da je tokom prošlog meseca ostvaren prosečan dnevni promet od 57,6 miliona dinara, dok je učešće stranih investitora bilo na nivou od 35,11 odsto.

"Ono što je obeležilo mesec za nama jeste nešto jača tražnja na najlikvidnijim hartijama, koja je delimišno ohrabrena padom dinara, ali je, na žalost, izostala odgovarajuća ponuda na postojećem nivou cena", istakao je Kresojević.

On je dodao da je pored pomenutog, evidentan i izostanak korelacije sa svetskim tržištima, tako da su srpsku berzu zaobišli i optimizam s početka meseca, ali i pesimizam generisan najavama reforme bankarskog sistema SAD.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: