Veropulos uložio 47 miliona evra

Grčka kompanija Veropulos saopštila je da je u Srbiju do sada uložila 47 miliona evra i da u 2010. planira da u Beogradu počne gradnju manjeg tržnog centra.

Srbija

Izvor: Beta

Ponedeljak, 18.01.2010.

09:15

Default images

"Ove godine planiramo početak izgradnje mini tržnog centra od oko 6.000 kvadratnih metara sa supermarketom i propratnim sadržajem u Žarkovu", izjavio je generalni direktor Veropulosa u Srbiji Vasilis Kakagiotis i dodao da očekuje da će ove godine toj kompaniji biti omogućeno da okonča gradnju marketa Vero na Voždovcu, koja je započeta pre više od dve godine.

Kakagiotis je podsetio da je ta kompanija 2001. godine počela proboj na srpsko tržište, a trenutno ima tri prodajna objekta u Beogradu. "U narednih pet godina planiramo da proširimo prodajnu mrežu otvaranjem još od 15 do 20 prodajnih objekata u Srbiji i zaposlimo 1.600 ljudi", izjavio je on.

Prema njegovim rečima, to znači da će ukoliko se planovi ostvare, ukupna investicija dostići oko 120 miliona evra. "Nameravamo da i dalje investiramo u Srbiju i gradimo nove objekte koji će otvoriti i nova radna mesta u ovim teškim vremenima i to ne samo u Beogradu, već i širom zemlje", kazao je Kakagiotis.

On je rekao da svetska finansijska kriza nije značajno uticala na poslovanje Veropulosa i da smatra da se "ništa drastično neće desiti u narednom periodu". "Promenili su se malo i svest i ponašanje potrošača i trgovaca. Kupci su se okrenuli više domaćim, jeftinijim proizvodima, a dobavljači i trgovci takođe sada više nude takve proizvode na učestalim popustima i sniženjima", naveo je on.

Kako je rekao, kriza je više uticala na širenje i otvaranje prodajnih objekata, jer su umanjena sredstva koja odobravaju banke.

On je ocenio da je teško predvideti oporavak sektora trgovine u okvirima postojeće svetske ekonomske krize, ali je dodao da se prvi znaci oporavka već primećuju na međunarodnom tržištu, ali i u Srbiji. "Po prirodi sam optimista, tako da očekujem da će 2010. godina biti godina okončanja krize i početka postepene stabilizacije tržišta", rekao je Kakagiotis.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: