Fijat otvara akademiju za radnike

Italijanska kompanija Fijat otvoriće sredinom godine akademiju za obuku radnika i menadžera fabrike automobila u Kragujevcu.

Srbija

Izvor: Beta

Ponedeljak, 18.01.2010.

09:01

Default images

Zamenik gradonačelnika Kragujevca Nebojša Zdravković kaže da će se akademija nalaziti gde i fabrika Fijat automobili Srbija a predviđeno je da obuku prođe hiljadu polaznika godišnje.

"U akademiji će se obučavati radnici za savremene tehnologije i rad na novim mašinama koje će biti instalirane u Fijatovoj fabrici u Kragujevcu", rekao je Zdravković i dodao da će se u akademiji dodatno obučavati i prekvalifikovati dosadašnji radnici u kragujevačkoj fabrici, a polaznici će biti i najbolji đaci kragujevačkih srednjih škola.

"Fijat, kao velika svetska automobilska kompanija, donosi nove procese rada, najsavremeniju tehnologiju i naši ljudi treba da budu spremni da rukuju novim trehnologijama i mašinama, što će nam omogućiti da prevaziđemo zaostatak u tehnologiji u poslednjih 20 godina", naveo je Zdravković.

Prema njegovim rečima, cilj Fijata je da se premosti tehnološki zaostatak i obuči dovoljno radnika za potrebe fabrike Fijat automobili Srbija, ali i za rad u kooperatnskim firmama kojima će, kako se procenjuje, biti potrebno više od deset hiljada radnika.

Zdravković je dodao da je otvaranje Fijatove akademije sastavni deo priprema italijanskog proizvođača za lansiranje novog modela u drugoj polovini 2011. godine i proizvodnju 200 hiljada vozila godišnje.

"Italijanski Fijat je, takođe, potpisao Protokol o saradnji sa srednjom Politehničkom školom u Kragujevcu i 100 djaka iz te škole već pohađa praktičnu nastavu u fabrici Fijat automobili Srbija", rekao je Zdravković.

On je naveo da će Fijatu u Kragujevcu biti najpotrebniji radnici sa znanjem iz mašinstva, elektronike i elektrotehnike.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: