Zdravlje: Uspešna privatizacija

Kompanija Zdravlje-Aktavis je saopštila da je privatizacija ovog proizvođača lekova jedna od pet najuspešnijih u Srbiji i da je okupljanje radnika neprikladno.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 16.01.2010.

12:39

Default images

Nadležne institucije u Srbiji potvrdile da su da su sve aktivnosti u kompaniji sprovedene u skladu sa zakonskim propisima i odredbama kupoprodajnog ugovora na način koji predstavlja primer pravog socijalnog dijaloga i društveno odgovornog poslovanja, kaže se u saopštenju.

Leskovačka kompanija navodi da je zaključno s 2009.godinom Zdravlje uspešno završilo sve procese rekonstrukcije, sertifikacije i racionalizacije proizvodnje i da je za 2010.planirano povećanje obima proizvodnje za 20 odsto.

Bivši radnici i manjinski akcionari Zdravlja kojima su se pridružili i nekadašnji radnici trgovinske firme Trgocentar, protestovali su u četvrtak zbog privatizacije na štetu radnika.

Na protestu je rečeno da firma koja je nekada brojala više od 2.300 zaposlenih, danas zapošljava svega nekoliko stotina radnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: