Atlas ne otkupljuje akcije NIS-a

Turistička agencija Atlas iz Prokuplja negirala je danas da je otkupljivala od građana akcije Naftne industrije Srbije (NIS).

Srbija

Izvor: B92

Petak, 15.01.2010.

15:01

Default images

Agencija Beta juče je objavila da je ta turistička agencija počela da otkupljuje akcije NIS-a koje su besplatno podeljene građanima, po ceni pet puta većoj od nominalne, odnosno po 2.500 dinara po akciji.

"Turistička agencija Atlas iz Prokuplja ne samo da nije otkupljivala akcije NIS-a po ceni od 2.500 dinara po akciji, već uopšte nije otkupljivala akcije tog preduzeća. Sve vesti o navodnom otkupu akcija NIS-a od strane naše agencije koje su objavljene u poslednja dva dana su neistinite", navodi se u saopštenju dostavljenom agenciji Beta.

Prethodno je agencija Beta objavila da turistička agencija Atlas otkupljuje akcije Naftne industrije Srbije koje su besplatno podeljene građanima, po ceni pet puta većoj od nominalne, odnosno da jednu akciju NIS-a, čija je nominalna cena 500 dinara, otkupljuje za 2.500 dinara, odnosno 12.500 dinara plaća paket od pet akcija, koliko je dobio svaki građanin koji je steko pravo na besplatne akcije.

Objavljeno je i da je "veliki broj novih akcionara NIS-a zainteresovan da proda svoje vlasničke papire, zbog čega se, pored pravnih lica, i građani u Prokuplju pripremaju da ih otkupljuju. U Atlasu su bili iznenadjeni što je toliki broj vlasnika akcija NIS-a već prvog dana otkupa požurio da ih proda, a to su objasnili teškom materijalnom situacijom u kojoj je većina Prokupljana. Sve troškove prenosa akcija i sudskih overa kupoprodajnih ugovora plaća ta turistička agencija".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: