Jat opet leti po skupljim tarifama

Promotivna akcija prodaje avio-karata po ceni od 19 evra bez uračunatih taksi, koju je Jat ervejz pokrenuo 19. decembra završava se danas.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 12.01.2010.

16:49

Default images

Do sada je prodato oko 14 hiljada jeftinih karata, odnosno najveći deo ponuđenog kontingenta, mada je deo jeftinih mesta ipak ostao bez kupaca.

Kako kažu u nacionalnom avioprevozniku, od ukupno 55 hiljada karata na Jatovim letovima u periodu od 19. decembra do 12. januara, po promotivnim tarifama ponuđeno je 30 odsto kapaciteta ili skoro svako treće sedište, što znači da je ostalo neprodato nešto manje od 2.700 sedišta, odnosno 16,3 procenta karata iz promotivnog paketa.

Ipak, kako su se mogli uveriti putnici na nekim od najpopularnijih linija, nije na svim letovima bilo ponuđeno 30 odsto sedišta po nižim cenama, već je broj jeftinijih mesta zavisio od potražnje za skupim. Naime, kako objašnjavaju u Jatu, pojedini letovi su praktično bili puni, „tako da Jat nije ni bio u stanju da ponudi veći broj jeftinijih mesta“.

Promotivna akcija, povodom ukidanja šengenskih viza za građane Srbije, je uključivala ukupno 19 destinacija: Amsterdam, Atinu, Berlin, Brisel, Kopenhagen, Diseldorf, Frankfurt, Geteborg, Larnaku, Ljubljanu, Milano, Pariz, Rim, Solun, Stokholm, Štutgart, Trst, Beč i Cirih.

Jeftine karte su u Jatovoj ponudi bile samo tri nedelje, ali s obzirom na zaoštravanje konkurencije u aviosaobraćaju na srpskom tržištu i dolazak većeg broja niskotarifnih aviokompanija, moguće je da će domaći prevoznik ubuduće češće morati da pribegava ovakvim potezima i da usklađuje svoje cene sa ponudom ostalih aviokompanija.

Za sada, međutim, u Jatu ne nameravaju da nastave ovu akciju, ali kažu da će „svakako nastojati da i dalje izlaze u susret zahtevima putnika za povoljnija putovanja“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

11 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: