Revizori konačno spremili prijave

Prve prijave protiv osoba odgovornih za prekršaje utvrđene revizorskim izveštajem o trošenju budžeta za 2008. godinu biće podignute za nekoliko dana.

Srbija

Izvor: Novosti

Utorak, 12.01.2010.

11:25

Default images

Predsednik Državne revizorske institucije Radoslav Sretenović kaže da je pravna analiza počinjenih prekršaja u finalnoj fazi, ali i dodaje da još ne želi da govori „o imenima i funkcijama“.

O svim koracima Državne revizorske institucije javnost će biti na vreme obaveštena, kaže Sretenović koji je ranije najavio da će biti podneto više od 20 prijava i da niko neće biti pošteđen, čak ni ministri, ako se utvrdi da su odgovorni za nezakonito trošenje novca iz državne kase.

Prvi revizorski izveštaj u novijoj istoriji Srbije, koji je završen u novembru prošle godine, utvrdio je da je od 18 kontrolisanih institucija (14 ministarstava, tri uprave i jedne direkcije) čak 15 kršilo propise. Od 14 kontrolisanih ministarstava samo resor infrastrukture nije kršio zakon.

Inače, Sretenović je naveo da će DRI predložiti kandidata za člana Odbora Agencije za borbu protiv korupcije. Odbor Agencije trenutno ima osam umesto predviđenih devet članova, jer je Evica Petrović, koja ja izabrana na predlog DRI, podnela ostavku pošto je stupila na drugu dužnost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: