Turska investira u Srbiji

Prilikom posete Rasima Ljajića Turskoj dogovorena prenamena vojnog aerodroma u Lađevcima u civilni.

Srbija

Izvor: FoNet, Beta

Ponedeljak, 11.01.2010.

10:14

Default images

"Vrednost te investicije je 13 miliona evra, a deo novca će biti obezbeđen iz budžeta Srbije i Turske", rekao je ministar Rasim Ljajić.

Ljajić je rekao da odnosi Srbije i Turske nikada nisu bili bolji i istakao da je veoma važno to što je Ankara zainteresovana da njeni investitori ulažu u Srbiju.

On je naglasio da je tokom posete bilo reči ne samo o ulaganju Turske u razvoj Sandžaka već i cele Srbije.

Kada je reč o konkretnim projektima koji će se tokom ove godine realizovati u Sandžaku, Ljajić je rekao da će početi izgradnja dva puta, od Novog Pazara do Sjenice i od Novog Pazara do Tutina.

"Iz budžeta Srbije za ovu godinu izdvojeno je 15 odsto vrednosti projekata, dok će turska Eksim banka obezbediti 85 odsto vrednosti projekta. Turska firma će izvoditi radove i angažovaće srpske podizvođače", precizirao je on.

Prema njegovim rečima, TIKA, turska agencija za razvoj, uložiće novac za restauraciju i rekonstrukciju starog grada Novog Pazara, kao i za razvoj industrijske zone u Tutinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: