Sindikat EPS-a traži veće zarade

Sindikat Elektroprivrede Srbije nastavlja sutra pregovore s predstavnicima vlade, kada se očekuje usaglašavanje stavova o zahtevima zaposlenih.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 07.01.2010.

19:03

Default images

Sindikat radnika EPS-a traži da se uveća masa zarada za 2010. godinu za 20 odsto, isplatu toplog obroka od 5.000 dinara, isplatu regresa u visini jedne prosečne zarade u EPS-u, kao i da se pretplata za Radio-televiziju Srbije otkloni sa računa za struju.

Pregovori Sindikata radnika EPS-a i predstavnika vlade, trebalo bi da se nastave u 10 sati, u prostorijama Ministarstva rudarstva i energetike.

Radnici traže i potpisivanje kolektivnih ugovora na osnovu predloga koji je napravio sindikat, njihovo aktivno učešće u reorganizaciji kompanije i analizi opravdanosti izdvajanja iz EPS-a delatnosti koje nisu vezane za osnovno poslovanje.

U pregovorima učestvuju predstavnici Ministarstva rudarstva i energetike, sindikata i poslovodstva EPS-a, Ministarstva rada i socijalne politike i Agencije za privatizaciju.

Sindikat EPS-a je najavio da će započeti štrajk u januaru ukoliko se njihovim zahtevima ne izađe u susret.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: