Nova pravila za komisione

Novim pravilnikom izjednačeni uslovi prodaje robe u komisionima sa drugim trgovačkim preduzećima u Srbiji, kaže ministar trgovine Slobodan Milosavljević.

Srbija

Izvor: Beta

Sreda, 06.01.2010.

08:34

Default images

“Novim pravilnikom je predvidjeno da mora da postoji dokaz o poreklu proizvoda u komisionima, u smislu nabavke, plaćene carine, PDV-a i imena i prezimena osobe koja je robu donela u komision", rekao je Milosavljević.

Prema njegovim rečima, u komisonima je zabranjena prodaja akciznih i tehničkih proizvoda i na taj način komisioni postaju trgovački format. "Pravilnik je stupio na snagu i očekujem da će u prvim mesecima 2010. dati prve efekte", rekao je Milosavljević.

On je rekao da je na zahtev proizvodjača i trgovaca tekstilnim proizvodima, proizvodima od kože, obućom i tehničkom robom obavljena kontrola poslovanja komisiona i da je utvrdjen povlašćeni položaj onih koji prodaju robu preko komisiona u odnosu na ostale trgovce u Srbiji.

"Očekujem da će deo problema nelojalne konkrencije pre svega robe uvoznog porekla na koju nije na najbolji nacin obračunata carina ili plaćen PDV biti rešeno i da će predstavljati iskorak za domaću tekstilu industriju", rekao je Milosavljević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

18 h

Podeli: