Otpuštanja u svim ministarstvima

Sva ministarstva dostavila su Vladi Srbije predloge novih sistematizacija o smanjenju broja zaposlenih.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 05.01.2010.

09:56

Default images

Sva ministarstva i organizacije, a posebno službe vlade, dostavile su te predloge do 31. decembra, kako je predviđeno Zakonom o određivanju maksimalnog broja zaposlenih u republičkoj upravi.

Tačan broj onih koji će biti neraspoređeni znaće se za oko dva meseca, koliko je potrebno da se "srede" sistematizacije i donesu rešenja, što će obaviti Služba za upravljanje kadrovima i Ministarstvo finansija.

Zakon o ograničenju broja zaposlenih predvideo je da se broj zaposlenih na neodređeno vreme u republičkoj administraciji, kojih je sada 30.624 lica, smanji za 2.224, odnosno za 7,26 odsto

U Vladi Srbije su dodali da očekuju da će višak u ministarstvima biti oko 1.500 ljudi, s obzirom na zakonom predviđen maksimalan broj zaposlenih od 28.400.

Zakonom se smanjuje i broj zaposlenih na određeno vreme, lica angažovanih po ugovorima o privremenim i povremenim poslovima, ugovorima o delu, preko mladinske i studentske zadruge, i to maksimalno na 10 odsto od broja zaposlenih na neodređeno vreme.

Trenutno broj zaposlenih na određeno vreme (izuzev pripravnika) i angažovanih lica po svim osnovama je oko 3.400, a zakon određuje smanjenje tog broja za 560.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: